POKROV VENTILOV OPEL 55558673 ORIGINAL

POKROV VENTILOV OPEL ORIGINAL ASTRA H ASTRA J MOKKA CORSA D INSIGNIA ZAFIRA C 16 IN 18 BENZINSKI MOTORJI 5607258 55564395

 • Pokrov ventilov – motor in deli motorjaRezervni deli so avtodeli, ki jih potrebujemo pri servisiranju in vzdrževanju avtomobila.

  Motor je najpomembnejši del avtomobila . Vzdrževanje motorja in redno servisiranje sta dolgoročno zelo pomembna dejavnika.

  Motor je sestavljen iz različnih rezervnih avtodelov. Vsak zase ima svojo funkcijo . Delovanje samega motorja pa je odvisno od tega , da vsak sklop posebej deluje brez napak .

  Vzdrževanje in servisiranje je predpisano v servisni knjižici in navodilih za uporabo.

  Motor je sestavljen iz različnih sestavnih avtodelov kot so

  • Bloka motorja
  • Glava motorja
  • Pokrov ventilov
  • Oljno korito
  • Oljna črpalka
  • Hladilnik olja
  • Filter olja

  Vzdrževanje ,ki je predpisano od proizvajalca predvideva

  • Redno menjavo motornega olja in filtra olja
  • Po določenih prevoženih kilometrih ali časovnem obdobju zamenjava pogonskih jermenov ali seta verige
  • Redno kontrolo tesnosti vseh sklopov

  Vsak motor je med uporabo različno obremenjen glede na :

  • Čas delovanje v posameznem intervalu
  • Kratke mestne vožnje ali vožnja na dolgih relacijah
  • Režim vožnje

  Od teh parametrov je odvisno tudi vzdrževanje in pogostost napak.

  Krajše kot so relacije vožnje več je posledično stroškov pri vzdrževanju in servisiranju motorja.

  Delovanje motorja je najbolj optimalno pri delovni temperaturi. To pomeni, da je temperatura ali sergretost motorja na najvišji dovoljeni točki.

  Pri kratkih mestnih vožnjah se motor ne segreje vedno do delovne temperature.

  Pri tem se ustvarjajo nezdravi pogoji delovanja motorja. Posledično je potrebno  med vzdrževanjem in servisiranjem zamenjati določene avtodeli, ki bi sicer ob drugačnih boljših pogojih delovali bistveno več časa .

  V svoji sestavi ima pokrov ventilov membrano. 

  Ko se ta sistem membranskega dela in kanalov zamaši se pojavi zahteva po zamenjavi pokrova ventila.

  Vsi originalni GM Opel avtodeli vedno na voljo  na www.kruno.si

 • POKROV VENTILOV OPEL 55558673 ORIGINAL
Teža 2 kg

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Izdelek - avtodel lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, neuporabljen in nerabljen izdelek v originalni, čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov prodajalca AHK d.o.o.. Ne velja za izdelke, ki so označeni kot individualno naročilo, za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem izdelki - avtodeli , ki so naročeni posebej za kupca na osnovi številke šasije vozila oziroma so dobavljeni iz virov, kjer vračilo ni možno. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

Podrobno o GARANCIJI
Podrobno o VRAČILU

NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.