Akumulator  4MAX D+ 100AH 800A D+

Akumulator  4MAX in energija, ki jo daje

Akumulatorji so rezervni deli- avtodeli  s  shranjeno električno energijo. Elektrika, ki je shranjena v tej napravi , omogoča  delovanje skoraj vseh avtodelov, ki so  vgrajeni v vozila .

Vir: žurnal24.si

Akumulator pred sto leti in pozneje

Prvi akumulatorji so bili  narejeni iz svinčevi in nikelj – kadmijevi plošč.  Sestavljen  je iz plastičnega ohišja  odpornega na žvepleno kislino (posebna  vrsta plastike).

Svinčene plošče so prevlečene z nanosom , ki določa pozitivno in negativno sestavo. Pozitivna plošča je prevlečena s svinčevim sulfatom in svincem. Negativna plošča je prevlečena s svinčevim superoksidom Žveplena kislina( H2O in H2SO2)je polnilo akumulatorja.

Vir: žurnal24.si

Polnjenje in praznjenje akumulatorja

Med polnjenjem in praznjenjem akumulatorja  se odvija kemični proces.

Med delovanje, motorja se akumulator prazni. Posebej velik izpad nastane ob startanju motorja.

Akumulator se prazni z porabo električne energije .

Elektrolit (žveplena kislina,  razredčena z vodo) je vmesni člen  preko katerega se odvija  praznjenje – selitev svinca iz pozitivne na negativno ploščo.

Pri praznjenju se razredči tudi tekočina v tem primeru žveplena kislina.

Akumulator je prazen  » prazen« ko se preseli večina nanosa iz pozitivne plošče na negativno. Akumulator se nikoli ne izprazni dokončno.

Vedno ostane del nanosa, ki omogoča minimalno količino elektrike.

Ta količina pa ni zadostna za startanje in vožnjo z vozilom.

Žveplena kislina je toliko razredčena, da je potrebno polnjenje.

Kako izmerimo napolnjenost 4 MAX akumulatorja

Posebni merilci, ki jih imenujemo bomometri ali aerometri, so naprave, s katerimi se meri gostota kisline, oziroma se je merila v preteklosti.

Novejši akumulatorji imajo na ohišju posebna prozorna okenca, ki so različno obarvana pri danih vrednostih. Današnji moderni akumulatorji so konstrukcijsko narejeni tako, da te vrste meritev sploh več niso potrebne.

Moderni akumulatorji se preizkušajo in merijo z voltmetrom ali multimetrom.

Vse avtodele  najdete na www.kruno.si

AKUMULATOR 4MAX D+ 100AH 800A D+

 

 

Teža 23 kg

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v predvidenem roku. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri dostavi s Pošto Slovenije: K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo s posebno položnico, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 1,20 EUR z DDV. Poštnino plača kupec po ceniku GLS ali Pošte Slovenija na dan dostave: https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/. Velja za dostavo po Sloveniji.

Za ostale države preverite znesek poštnine ob nakupu (na mail info@kruno.si).

Izdelek - avtodel lahko v roku 15 dni od prejema brez razloga vrnete. Nepoškodovan, neuporabljen in nerabljen izdelek v originalni, čisti in nepoškodovani embalaži pošljete na naslov prodajalca AHK d.o.o.. Ne velja za izdelke, ki so označeni kot individualno naročilo, za katere ni možno vračilo ali zamenjava. To so predvsem izdelki - avtodeli , ki so naročeni posebej za kupca na osnovi številke šasije vozila oziroma so dobavljeni iz virov, kjer vračilo ni možno. V splošnih pogojih so opisane možnosti vračila.

Podrobno o GARANCIJI
Podrobno o VRAČILU

NISTE PREPRIČANI, DA USTREZA VAŠEMU AVTOMOBILU?
Posredujte nam podatke o vozilu (tip in model (npr. Opel Astra), številko šasije (identifikacijska št. vozila), tip motorja, moč Kw, leto izdelave oziroma datum prve registracije. Poslali vam bomo ugodno ponudbo originalnih rezervnih delov ali kvalitetnih rezervnih delov EU proizvajalcev enakovrednih originalu.